Producties van de Belevenisfabriek


3 Oktober 2024 diversiteitsweek

Een theatervoorstelling met nagesprek over ouderverlating. Over pijn, boosheid, schaamte, en rouw die geen rouw kan zijn. Over vooroordelen. Over vraagtekens. Over de onophoudelijke zoektocht naar de liefde van je kind. En hoe dit alles emotionele eenzaamheid veroorzaakt.

Het nagesprek gaat over eenzaamheid, de gevolgen daarvan en wat je mogelijk voor iemand kunt betekenen. Uiteraard is daar ook ruimte voor andere vragen en dilemma's vanuit het publiek.

De in Amersfoort woonachtige Vera van Brakel schreef haar autobiografische verhaal in het boek Uit Contact . Met toestemming van zowel de schrijfster als de uitgever Uitgeverij Lucht maakt Stichting De Belevenisfabriek de theatervoorstelling Uit Mijn Leven, geïnspireerd op het boek. Daarbij zullen de theatermakers putten uit verhalen van lotgenoten en koppelen zij als ervaren trainingsacteurs een nagesprek aan de voorstelling.

Spel: Annelies Kaan , Aukje Lausberg en Marcoen Hopstaken.
Muzikaal ondersteunt door saxofonist Harry de Beer

Stadsnomaden

Dakloosheid discrimineert niet

Dakloos, een bestaan op straat, in de opvang, zwervend van plek naar plek. Het kan iedereen overkomen. De Belevenisfabriek neemt je mee in een interactieve voorstelling over dit onderwerp.

Spel: Annelies Kaan, Aukje Lausberg, Harry Muller en Marcoen Hopstaken.

Oktober 2023 diversiteitsweek

Diversiteit en inclusie

De Belevenisfabriek werd gevraagd om een bijdrage te leveren met een voorstelling in de diversiteitsweek 2023.
We maakten een interactief aanbod waarbij het publiek betrokken werd bij de inhoud en de eventuele oplossing.
Aan de hand van verschillende scènes, met wisselende werkvormen zoals regietheater en de-vloer-op, speelden we een aantal scènes met de volgende thema's:
Hoe ga je om met een blinde sollicitant, wat als je jarig bent en trakteert en je collega zit in de Ramadan en hoe maak je het wijkfeest zo inclusief mogelijk?

Spel: Annelies Kaan , Aukje Lausberg, Keesjan Soethoudt, Mirjam Bosveld en Marcoen Hopstaken.

Sporen van een koloniaal verleden

Hoe niets voorgoed verdwijnt

De Belevenisfabriek werd gevraagd om de indrukwekkende expositie Hoe niets voorgoed verdwijnt, sporen van een koloniaal verleden af te sluiten door middel van een interactieve impro voorstelling.
Het Nederland van nu is gevormd door ons koloniale verleden: van alledaagse dingen als de koffie die we drinken en de suiker die we erin doen tot de eigen familiegeschiedenis of die van de mensen om ons heen. De koloniale geschiedenis werkt ook door in actuele thema's als economische ongelijkheid, institutioneel racisme, burgerschap, identiteit, kansengelijkheid en de klimaatcrisis.


Spel: Annelies Kaan Aukje Lausberg, Gert-Jan Oosting, Keesjan Soethoudt en Marcoen Hopstaken.