Producties van de Belevenisfabriek


September/Oktober 2024 diversiteitsweek

Première van voorstelling over ouderverlating naar het boek van Vera van Brakel, Uit Contact van uitgeverij Lucht.

Stadsnomaden

Dakloosheid discrimineert niet

Dakloos, een bestaan op straat, in de opvang, zwervend van plek naar plek. Het kan iedereen overkomen. De Belevenisfabriek neemt je mee in een interactieve voorstelling over dit onderwerp.

Oktober 2023 diversiteitsweek

Diversiteit en inclusie

De Belevenisfabriek werd gevraagd om een bijdrage te leveren met een voorstelling in de diversiteitsweek 2023.
We maakten een interactief aanbod waarbij het publiek betrokken werd bij de inhoud en de eventuele oplossing.
Aan de hand van verschillende scènes, met wisselende werkvormen zoals regietheater en de-vloer-op, speelden we een aantal scènes met de volgende thema's:
Hoe ga je om met een blinde sollicitant, wat als je jarig bent en trakteert en je collega zit in de Ramadan en hoe maak je het wijkfeest zo inclusief mogelijk?

Sporen van een koloniaal verleden

Hoe niets voorgoed verdwijnt

De Belevenisfabriek werd gevraagd om de indrukwekkende expositie Hoe niets voorgoed verdwijnt, sporen van een koloniaal verleden af te sluiten door middel van een interactieve impro voorstelling.
Het Nederland van nu is gevormd door ons koloniale verleden: van alledaagse dingen als de koffie die we drinken en de suiker die we erin doen tot de eigen familiegeschiedenis of die van de mensen om ons heen. De koloniale geschiedenis werkt ook door in actuele thema's als economische ongelijkheid, institutioneel racisme, burgerschap, identiteit, kansengelijkheid en de klimaatcrisis.